Nie pisałem o tym wcześniej ponieważ czekałem na kolejne poprawki a sytuacja, która mnie dotyczy chyba nikomu innemu się nie zdarzyła bo nikt tego nie raportował.
Chodzi mi o prostą funkcję którą jest opis w dolnym pasku informujący na jakiej warstwie znajduje się wybrany obiekt. Powiedzmy że mam ustawioną jako edytowalną warstwę "wodociąg", gdy na mapie zaznaczam np. budynek (który jest na warstwie "budynki" ale na dole wziąż widnieje opis "Edytowalna wodociąg" zaznaczam więc kolejny obiekt - ciągle ten sam napis. Gdy w końcu po którymś razie komunikat zmieni się na poprawny i wrócę do wybieranych wcześniej obiektów to komunikaty mam już prawidłowe choć czasami program znów się potrafi "zawiesić" na starej informacji.
Teoretycznie nie jest to duża wada ale uciążliwa jeśli pracuje się na projekcie zrobionym przez kogoś innego i trzeba spawdzić na jakiej warstwie znajduje się interesujący mnie obiekt (dużo klikania i nerwów). Powrót do wersji sprzed czerwcowej aktualizacji przywraca normalne funkcjonowanie opisu zaznaczonego obiektu.
Jeżeli tylko u mnie występuje ten problem to trudno.
PS. Dzięki za odległości skośne podawane w Odległościach i azymutach